Адм. Ефтимов: Продължават усилията да осигурим достъп до всички населени места, засегнати от наводненията

Общество

03-09-2022, 14:15

Снимка:

MO

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

70 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада действат днес в засегнатите райони

Продължават  усилията ни да осигурим достъп по суша до всички населени места, засегнати от големите наводнения в община Карлово. Това каза пред журналисти началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който заедно с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и командира на 61-ва бригада бригаден генерал Деян Дешков втори ден е на място, за да участва в координацията на дейностите.

70 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада действат днес в засегнатите райони. Вече е поставен мост между селата Московец и Богдан. Военнослужещи от 91-и инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк - Белене инспектират участък в района на село Слатина, за да установят възможността и необходимостта от поставяне на временен мост.

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада работят за възстановяване на пътната връзка между селата Богдан и Каравелово и доставят храна и вода в бедстващите райони.

Участието на български военнослужещи в преодоляването на щетите от бедствието започна още вчера, когато на място бяха изпратени 100 военнослужещи от състава на Сухопътните войски.  

29 човека бяха спасени и евакуирани с военен хеликоптер „Кугар“ на Военновъздушните сили за времето от 14.00 до 19.44 ч. на 2 септември. Два пъти по въздух е извършено снабдяване с храна, вода и медикаменти на хората в откъснатите райони.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен