Двама четвъртфиналисти от US Open заявиха участие на Sofia Open

Спорт

06-09-2022, 16:39

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това стана ясно след изтичането на срока за подаване на заявките за квалификациите в София. Списъкът е оглавяван от Андрей Рубльов, който в понеделник ще се завърне в Топ 10 на световната ранглиста и е шести в годишната класация на АТР. Рубльов стигна четвъртфинал в Ню Йорк и е един от двамата заявени участници на Sofia Open, класирал се за тази фаза. Освен него четвъртфиналист на US Open е и двукратният шампион в София Яник Синер, който отстрани друг от тазгодишните участници на Sofia Open – Иля Ивашка.

Списъкът с участниците в основната схема на Sofia Open 2022 е впечатляващ, но и самият списък с потвърдените участници в квалификациите е изключителен. Освен Рубльов в квалификациите влизат Марк-Андреа Хюслер (Швейцария), Джей Джей Уулф (САЩ), Душан Лайович (Сърбия), Даниел Галан (Колумбия), Нуно Боржес (Португалия), Петер Гойовчик (Германия), Тим ван Райтхофен (Нидерландия), Ян-Ленард Щруф (Германия), Юго Юмбер (Франция) и Матс Мораинг (Германия).

В квалификациите на тазгодишния турнир има познати на публиката в София имена. Ян-Ленард Щруф е двукратен осминафиналист в „Арена Армеец", като през 2019 г. отстъпи на Стефанос Циципас, а година по-късно – на бъдещия финалист Вашек Поспишил.

Също през 2020-а пред българска публика се изявява и Марк-Андреа Хюслер. Швейцарецът победи бъдещият полуфиналист на „Аустрелиън оупън" Аслан Карацев и Николоз Басилашвили, преди да бъде спрян на осминафинал от Яник Синер.


В тазгодишните пресявки ще се появи и една от най-големите изненади на сезона. В момента №107 в световната ранглиста, Тим ван Райтхофен втрещи света на тениса през юни, когато стана шампион на тревния турнир в Хертогенбош, побеждавайки във финала световния №1 Данийл Медведев, а впоследствие стигна трети кръг на „Уимбълдън".

Колумбиецът Даниел Галан сътвори сензацията в първия кръг на продължаващото Открито първенство на САЩ, елиминирайки един от фаворитите в турнира Стефанос Циципас.

В квалификациите в „Арена Армеец" ще участват двама тенисисти с „уайлд кард", а последните трима в пресявките на Sofia Open 2022 ще бъдат определени на 24 септември.

Списъкът с потвърдените участници в основната схема наистина е впечатляващ. Голямата новина е завръщането пред българска публика на шампиона от 2017 г. Григор Димитров. Ще играе още един победител в София - двукратният шампион Яник Синер. Пред погледа на родните фенове ще се изявяват още настоящият ケ10 в света Хуберт Хуркач, шампионът на "Мастърс"-а в Монреал Пабло Кареньо Буста, един от най-атрактивните тенисисти Гаел Монфис, носителят на три титли от "Големият шлем" Стан Вавринка, още един от шоумените в тура - Александър Бублик, италианската звезда на бъдещето Лоренцо Музети, Холгер Руне, Джак Дрейпър, Филип Краинович, Фабио Фонини, Алехандро Давидович, Николоз Басилашвили и други имена от елита на световния тенис. С "уайлд кард" за основната схема ще играят още двама българи - Димитър Кузманов и Александър Лазаров.

Билетите за супертурнира Sofia Open 2022 са в продажба - онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.