Пътен експерт: Спирайте близките си да карат след употреба на алкохол и с превишена скорост

Общество

08-09-2022, 08:49

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Алекси Кесяков коментира трагичната катастрофа край Панчарево

Алекси Кесяков е пътен експерт и съветник на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той коментира  в „Здравей, България” по Нова тв трагичната катастрофа край Панчарево, причинена от водач с 20 акта и 3 фиша за нарушения на пътя. Инцидентът стана във вторник вечерта, при него загина един човек, а други 8 бяха тежко ранени.

Пътният експерт призова близките на всички шофьори да ги възпират да карат след употреба на алкохол и с превишена скорост.

По думите на Кесяков ограждения като тези в Кресненското дефиле, които ограничават навлизането в насрещното движение, са положителна практика и не са скъпи. „Това е работеща практика и трябва да се превърне в масов стандарт”, смята той.

Според съветника на служебния министър на вътрешните работи има много практики, които биха ограничили скоростта на влизане в населено място, например. Той посочи изграждане на кръгово движение или някакъв вид изкуствена неравност. „Тези решения са известни и трябва да намерят място в нашето законодателство и да се прилагат”, категоричен е експертът.