Комисии от инженери и конструктори ще обследват сгради в наводнените карловски села

Общество

18-09-2022, 10:58

Снимка:

Община Карлово

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиене и готвенe

Комисии от инженери-конструктори, определени със заповед на кмета на община Карлово и председател на Кризисния щаб д-р Емил Кабаиванов, започват от утре огледи в пострадалите от наводнението села Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово. Конструкторите ще обследват пострадалите сгради и ще описват пораженията по тях. Въз основа на събраната информация екипите ще дадат становище дали съответните постройки подлежат на ремонт, дали са годни за обитаване или трябва да бъдат съборени. Окончателното решение ще бъде взето от Общината след внимателен анализ на данните от докладите на инженерите.

Над 74 единици тежка, средна и малогабаритна строителна техника работи вчера за отстраняване на щетите в селата Богдан, Каравелово и Слатина. На терен за справяне с последиците от бедствието бяха изпратени 30 камиона, 12 колесни комбинирани багера, 2 булдозера, 2 фадроми, 53 верижни багера, 5 резачки, 12 бобката и др. Кризисният щаб полага усилия за привличане на още техника в разчистването и призовава всички, които разполагат с машини, да се свържат с общинската администрация и да я предоставят възмездно или безвъзмездно.

Водата в цялата община Карлово продължава да е негодна за пиене и готвен. Препоръчва се употребата й само за битови нужди. При отпадане на забраната от РЗИ, Кризисния щаб ще уведоми своевременно населението.

Кризисният щаб благодари на всички дарители, които подпомагат усилията на

Община Карлово да се справи с бедствието.

Банкова сметка за дарения:
IBAN: BG81FINV91508416025382
BIC FINVBGSF
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6
Титуляр: Община Карлово
БУЛСТАТ: 000471365
Код за вид плащане – 44 51 00