Двама мъже са задържани в момент на полагане на грижи за растения от рода на конопа

Крими

19-09-2022, 13:07

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Операцията е проведена от сектор БОП – Велико Търново и служители на ОДМВР – Велико Търново и Габрово

Съвместната операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е осъществена след проведено предварително разследване. При предприетите в събота процесуални действия в землището на с. Въглевци, в момент на полагане на грижи за растения от рода на конопа, са задържани двама мъже  - на 31 и 32 години, от Велико Търново и с. Беляковец. В имота са установени 48 растения от рода на конопа, с тегло на листната маса около 17 кг. Иззети са и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. При последвали проверки в горски участък в землището на с. Руня разследващите установили още 49 растения, с тегло на листната маса около 12 кг, а в землището на с. Добрените - други 13 растения.

Осъществени са претърсвания на адресите, обитавани от задържаните, откъдето са  иззети марихуана, вещество, реагиращо на кокаин, електронни везни и система за отглеждане на растения.

На двамата задържани са повдигнати обвинения. Работата по започнато досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.