Криминалисти от ОДМВР – Пловдив разкриха участници в схема за изнудване

Крими

20-09-2022, 15:03

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Задържани са трима, повдигнати са им обвинения

Трима участници в схема за изнудване са установени и задържани от служители на областната дирекция на МВР. Разследването е проведено по досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“, образувано по няколко идентични сигнали от собственици на жилищни сгради, които били принудени да заплатят драстично завишени цени за ремонт на покриви.

Според първоначалните данни, още в самото начало на работата бригадата променяла първоначално сключената сделка с клиента и обявявала  неколкократно по-висока цена, която получавала след заплахи за физическа саморазправа.  По този начин, от октомври 2020 г. до  март 2022 г., жители на Пловдив и населените места в региона са били рекетирани общо с над 32 000 лева.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, на единия от тях е взета мярка „задържане под стража“, а на останалите –„подписка“.

Освен тримата задържани, като съпричастни в престъпната схема се издирват и други лица. Продължава да се работи и в посока събиране на доказателства за извършени от тях и други идентични престъпления на територията на страната.