Възстановен е мостът над р. Мъртвица на пътя между селата Дъбене и Войнягово

Общество

21-09-2022, 10:43

Снимка:

Община Карлово

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

В момента е възстановено само едно пътно платно и пътните превозни средства трябва да се изчакват

Възстановен е мостът над р. Мъртвица на пътя между селата Дъбене и Войнягово. Пътното съоръжение беше разрушено при наводнението от 2 септември. Възстановяването на моста съкращава пътя на жителите на с. Войнягово и с. Климент до общинския център Карлово, както и на жителите на с. Дъбене до главния път Карлово – Пловдив. В момента е възстановено само едно пътно платно и пътните превозни средства трябва да се изчакват, съобщиха от местната управа. В най-кратки срокове ще бъде поставена пътна сигнализация, която да регулира движението. Възстановяването на моста е аварийно, в плановете на Община Карлово е до края на годината да бъде разработен проект, а догодина да бъде изграден изцяло нов мост.

Цялата налична техника работи вчера в пострадалите от наводненията карловски села Богдан, Каравелово и Слатина. Кризисният щаб призовава всички собственици на едра, средна и малогабаритна техника да се свържат с Общината, за да бъдат обсъдени възможностите за включване на свободните мощности в разчистването.

Изготвен е график за дейностите по разчистването в с. Каравелово, както следва:

- от 20.09. до 25.09. - карето между улиците „Христо Христов“, „1-ви май“, „Гена Павлова“ и „Бистрица“ в участъка от ул. „Г. Димитров“ до ул. „Вл. Ленин“;
- от 26.09. до 3.10. - ул. „Еделвайс“;
- от 3.10. до 10.10. - ул. „Съединение“ и участъка между улицата и реката;
- от 10.10. до 15.10. - ул. „1-ви май“ между ул. „Вл. Ленин“ и ул. „Стремска“, ул. „Роза“, ул. „Московска“;
- от 15.10. до 25.10. - стадион.

Обществен съвет, който да наблюдава разходването на средствата от даренията за пострадалите карловски села, създаде вчера Общинският съвет в Карлово. Общественият съвет включва представители на ОбС, на общинската и областната администрации, на Агенцията за социално подпомагане, кметовете на пострадалите населени места, както и местни жители, избрани от населението. Одобрени бяха и правила за работа на Обществения съвет. Персоналният му състав ще бъде уточнен, след като всички населени места излъчат своите представители на общоселски събрания.