Над 1100 растения от рода на конопа са открити в ниви край Пернишко

Крими

21-09-2022, 14:28

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Операцията е проведена вчера от служители на териториалния сектор „Борба с организирана престъпност“ - Перник и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Първо РУ. 

В рамките на извършената проверка, те открили две ниви край пернишки села, засети с общо  1103 растения от рода на конопа. Задържан е 45-годишен мъж, познат на полицията, чиято съпричастност към случая е в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Предприети са съответните процесуално-следствени действия под ръководството на прокуратурата и разследванията продължават по чл. 354 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Двама непълнолетни – на 15 и 16 години, също са попаднали в полицейски арест. При извършен им личен обиск криминалисти от Второ РУ намерили и иззели близо 10 г съцветия от зелена суха листна маса, дала положителна реакция за канабис при полевия наркотест. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратура.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен