Бойко Борисов: Надявам се, че разумът в политическите партии ще надделее (Видео)

Политика

07-10-2022, 14:21

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според него най-важната тема, по която трябва има единство, е войната в Украйна

Предлагам лидерите да се дръпнем назад, за да може контактните групи да работят по-лесно. Това каза по време на посещението си във Вълчи Дол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той изрази надежда, че разумът в политическите формации ще надделее.

"Оптимист съм, нека да обърнем внимание на хората. Трябва да има редовно правителство. Изборите показаха, че народът каза "да" на ГЕРБ. Народът показа, че иска да сме разумни по важните за хората теми. Нашата пъпна връв е свързана с евроатлантическите партньори. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата", добави Борисов. Той, подчерта, че контактните групи могат да направят точно този списък от важни за хората неща, България, военната обстановка в Украйна, за да се гарантира след това сигурността на българското общество.

Според него контактните групи ще проработят.

"Вратата за разговори е отворена. Излъчихме само двама в преговорния екип - президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) и бившия министър на външните работи Соломон Паси, за да оставим вратата отворена и всеки да излъчи свой човек. Нормално е след избори всички да сме в различни настроения. Това, което народът показа е, че дава доверието си на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сам. Първата важна тема, по която ще се водят разговори е Украйна. Втората тема след Украйна, е диверсификацията на газа. Виждате отношенията, когато президентът Ердоган вече няколко пъти говори вече за навлизане в Гърция. В нашия регион, като знаем и отношенията между Сърбия и Косово и заплахите между Русия и Украйна, трябва да имаме много гъвкаво правителство и парламент. ПП от тези въпроси избягаха и казаха, че са против закупуването на военни самолети. Те увъртат и по темата за Украйна“, каза още лидерът на ГЕРБ.

"Господин Петков казва, че не можели да направят обща парламентарна група с ДБ, защото това било подмяна на изборите и имали морал. А само преди два месеца той пазаруваше по лабораториите депутатите на ИТН. И още една абсолютна лъжа, коалицията им се разруши от това, че не можаха да си разделят парите. Гроздан Караджов излезе и каза, че със Слави Трифонов не могат да управляват с тези крадци“, припомни Бойко Борисов.

"Аз съм готов да приема тяхната социална политика, само че тогава вие ще се откажете да говорите, че ще се строят модерни пътища, мостове, пристанища, жп линии", заяви Борисов.

Според него народът е показал, че иска политическите формации да са разумни и обединени. "Много харесах на "Да България" слогана: "Нека разумът да надделее, нека сме разумни", подчерта, лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни, че ГЕРБ ще подкрепят даването на оръжия за Украйна и допълни, че предложението от страна на партията затова е направено още преди няколко месеца.