Гешев във "Факултета": Бумът на престъпността е резултат от действията на някои политици (Видео)

Общество

09-10-2022, 18:43

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Главният прокурор с коментар във връзка с поредния случай на агресия на пътя

Този бум на престъпността е резултат от действията на някои, които наричат себе си политици, и това не е работа на прокуратурата. Прокуратурата не може да замести държавата, но все някой нещо трябва да направи.

Това заяви пред ромската общност главният прокурор Иван Гешев по време на посещението си в кв. „Факултета“ относно поредния случай на агресия на пътя, при който почина таксиметров шофьор.

"Тук трябваше да са някои, които наричат себе си политици, защото всичко това, което се случва последната една година, две – бум на престъпността като от 90-те години, не е резултат от действията на правоохранителните органи, а е резултат от това, което правят някои, които се наричат политици. А цената плащате вие и хората в страната", заяви Иван Гешев. 

"Знам как се чувствате или по-скоро не знам, но предполагам. Не мога да ви обещая око за око, зъб за зъб, защото прокурорите и съдиите спазваме законите. 90% от това, което се случва в страната, е от това, което правят като некачествен продукт - законите. Това обаче, което мога да ви кажа, е, че няма да оправдаем никой виновен и няма да обвиним никой невинен", обърна се към събралите се хора Гешев.