Служебният министър на икономиката: Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба ни

Политика

15-10-2022, 11:24

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той добави, че през следващите 12-14 месеца България е обезпечена

Можем да кажем, че кризата с газа е зад гърба ни. Това коментира в студиото на "Събуди се" министърът на икономиката и индустрията в служебния кабинет Никола Стоянов. Той добави, че през следващите 12-14 месеца България е обезпечена. Цените са ясни, а бизнесът може да работи спокойно. 

"Ситуацията е изключително динамична. Ако преди два месеца ме бяхте попитали дали очаквам такъв позитивен сценарий, щях да кажа „не”. Да, ако войната ескалира, може да се случи всичко, но сега имаме дългосрочен договор с Азербайджан, към него можем да добавим и такива за LNG и тръбен газ", добави той.

Относно рокадите в Министерството на икономиката Стоянов беше категоричен, че не е уволнявал на ангро или анблок. "Навсякъде съм взимал мерки, където виждам, че нещата не вървят добре. Нито един човек не съм освободил, който е избран с конкурс и има мандат", уточни той.

По думите му е порочна практика нов министър да сменя ръководството на държавни дружества, затова се готвели промени в правилника. „За осем месеца не беше пуснат нито един конкурс. Аз за два месеца пуснах всички конкурси навсякъде”, обясни той, като посочи, че желанието му е да има прозрачност в назначенията.