Десислава Атанасова: Готови сме за конструктивни разговори по важни за държавата приоритети

Политика

16-10-2022, 10:32

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според нея България се отдалечава от възможността да влезе в еврозоната.

Готови сме за конструктивни разговори по важни за държавата приоритети. ГЕРБ се променя непрекъснато и това е изискване на времето, на нагласите на българския избирател. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Първо, знаете, че предложихме контактна група и медиатори, които да водят разговори в контекста на това коя партия къде се позиционира. За мен е изненадващо това, че много безкомпромисно се приема Демократична България и БСП да бъдат в една бъдеща коалиция Аз почти не допускам, че ако отново са в управление заедно, ще се разберат по теми, които според мен са червената линия в идеологиите на уж дясната ДБ и уж лявата БСП", каза Атанасова.

По думите ѝ след 19 октомври медиаторите ще поканят парламентарните групи в парламента. Като важни допирни точки Атанасова посочи мерките за справяне с кризите, както и евроатлантизма.

"Ако продължи тази политика на подобен или същия финансов министър, какъвто беше Асен Василев, ние за догодина, по данни на служебния министър, в бюджета трябва да се заложи около 12 млрд. лева дефицит", допълни Атанасова.

Според нея България се отдалечава от възможността да влезе в еврозоната.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен