Делян Добрев: Оттеглянето на Никола Минчев беше ход към нова Конституционна криза

Политика

20-10-2022, 09:06

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

С оттеглянето на Никола Минчев за председател на 48-ото НС “продължаваме Промяната” са направили ход към нова Конституционна криза. Такова мнение изрази депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в студиото на “Здравей, България”. Той беше категоричен, че ГЕРБ няма да оттегли кандидатурата на Росен Желязков.

“Ако и ние оттеглим кандидата си ще задълбочим тази Конституционна криза”, посочи Добрев. “Надявам се в днешния ден и останалите партии да оттеглят кандидатите си и да остане нашият, за да се реши този въпрос, иначе довечера НС пак няма да закрие сесията”, допълни той. 

Ако отново не получат подкрепа, ще продължат да преговарят с останалите парламентарни групи, каза още добрев.”Ненормално е Народното събрание да се блокира по този начин, докато държавата има тежки проблеми”, заяви той и обвини “Продължаваме Промяната” за удължената почивка на първото пленарно заседание.  

“В почивка сме, защото ПП с тръшнаха като деца и казаха, че искат техния кандидат. Какво се случи един час преди те да си оттеглят кандидата - ГЕРБ и “Демократична България” се разбраха за ротационно председателство. За да провалят това разбирателство и избора през днешния ден, те оттеглиха втория. Т.е сега няма с кого да се ротираме”, категоричен бе Добрев и заключи: “Ако Вежди Рашидов беше ударил звънеца, още вчера щяхме да се запътим към нови избори”.