България в Топ 5 по медали от Европейското по бокс в Будва

Спорт

20-10-2022, 20:53

Снимка:

БФБокс

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Това показва равносметката след изиграването на всички четвъртфинални срещи от шампионата

България заема място в Топ 5 по брой спечелени медали от Европейското първенство по бокс за жени в Будва, Черна гора. Това показва равносметката след изиграването на всички четвъртфинални срещи от шампионата.

Четири наши представителки достигнаха до полуфиналната фаза, което им гарантира минимум бронзови отличия на първенството. Резултатът наистина е впечатляващ, на фона на факта, че България имаше общо 6 участнички от 12 категории.

По този показател страната ни се нарежда непосредствено зад Ирландия (7 медалистки), Украйна (6) и Италия (5). Така България заема четвърто място в класирането по общо спечелени медали в Будва.

Полуфиналите ще се проведат в петък, като сесията започва от 15 часа. Тя ще бъде открита с двубоя на Севда Асенова (48 кг) и Шанън Суийни (Ирландия). В трети мач от програмата Венелина Поптолева (52 кг) ще се изправи срещу Ема Йокиахо (Финландия), а в шестия двубой от списъка Светлана Каменова (57 кг) ще боксира с Олга Пападату (Гърция).

Последна от нашите момичета на ринга ще се качи Станимира Петрова (54 кг). Тя ще участва във вечерната сесия, която стартира от 18:30 часа. Мачът на световната и трикратна европейска шампионка с Анастасия Ковалчук (Украйна) е насрочен като четвърти в програмата.