Лечева: Каня Кирил Петков и Асен Василев в ММС, за да им покажа всички спорни договори

Политика

23-10-2022, 14:15

Снимка:

ММС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Моята работа в Министерството на младежта и спорта е на професионалист, който иска да защити държавния интерес и в нея няма политически мотиви. Това заяви министърът на младежта и спорта Весела Лечева в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Весела Лечева покани съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, за да ги запознае със спорните договори, които бяха изнесени от екипа й в публичното пространство. 

„Нямах желание да правя ревизии. Нашата единствена цел беше да внесем сигурност и спокойствие сред спортните организации, да създадем възможност сред най-изявените и талантливи спортисти да имат добър тренировъчен и състезателен процес. Нямаше обаче как да останем със затворени очи пред порочни договори, които ощетяват работата на дружествата. Нямаше и как да не бъдат показани пред обществото тези спорни договори“, съобщи Весела Лечева.

Лечева напомни, че са били възстановени близо 3 милиона лева в бюджета на министерството заради тези проверки и заявеното желание във всеки един момент да бъде защитен държавният интерес. 

„Убедена съм професионално, няма как да си затварям очите пред очевидни факти. Ще използвам вашето студио, за да поканя Кирил Петков и Асен Василев в Министерството на младежта и спорта, за да им покажа всички спорни договори. Така те ще могат да могат да преценят дали атаката е срещу „Продължаваме промяната“, или това е най-естественият процес, за да бъдат защитени интересите на българския спорт. Това категорично не е политическа атака“, каза министър Весела Лечева и добави, че обвиненията на нейния предшественик са „израз на слабост и безсилие, че някой може да покаже в общественото пространство порочните практики“.

Министърът на младежта и спорта поясни и ситуацията със стрелбището в кв. „Гео Милев“.

„Още по времето, в което Радостин Василев беше министър, аз запознах ръководството на ММС със ситуацията на стрелбището. В продължение на 40 години там не беше инвестиран нито лев и получих разбиране от предишното ръководство“, припомни Лечева. 

„Това, че сега комплексът по стрелба отива в „Национална спортна база“ е най-нормалното нещо, защото това дружество е 100 процента държавно и стопанисва почти всички обекти – залите по художествена, спортна гимнастика, „Белмекен“, „Спортпалас“ и много други. Стрелбищният комплекс не е отишъл в моя личен двор, това е обект с обществено значение, защитен е напълно общественият интерес“, каза министър Лечева и добави, че решението е взето напълно прозрачно от Министерския съвет, а всичко останало са безпочвени обвинения,