Предотвратиха контрабанда на стоки за 100 000 лв., задържани са двама чужденци

Крими

24-10-2022, 16:27

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Граждани на Португалия са задържани на Митнически пункт Калотина

Под надзора на Окръжна прокуратура – София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „д“, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

На 21.10.2022 г., на Митнически пункт Калотина, е била извършена проверка на лек автомобил, пътуващ от България за Сърбия. В хода й митническите служители са открили 202 чанти от различни търговски марки. Пътуващите в колата гражданите на Португалия – Р.К. и Д.Б., не били декларирали превозваните от тях стоки, предназначени за търговски цели. По първоначални данни стойността на предмета на престъпното деяние възлиза на 100 000 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата чуждестранни граждани са привлечени в качеството на обвиняеми за опит за незаконно превозване на стоки в големи размери без знанието и разрешението на митниците.

Р.К. и Д.Б. са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.