Атанасова: Все още има възможности за разговори по приоритети с останалите парламентарни групи

Политика

26-10-2022, 15:12

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Все още има възможности за някакви разговори по определени приоритети с останалите парламентарни групи. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след консултациите при президента преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство, предаде БТА. 

„Многократно призовавахме политическите партии и парламентарните групи да помислят за рисковете пред държавата ни, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори. Очевидно е, че без първата политическа сила много трудно ще се сформира кабинет“, коментира Атанасова. 

„Всичко, което заявихме като възможни приоритети, търсене на мнозинство по определени теми, все още седи на масата“, добави Атанасова. Тя допълни, че очаква останалите парламентарни групи да помислят отново за възможностите. „Контактната група не срещна нито разбиране, нито държавническо отношение от другите. Те смятат, че по-голям шанс има друга политическа сила да състави правителство“, каза Атанасова. По думите ѝ ГЕРБ-СДС са предложили приоритети, теми за разговори, възможности за търсене на ясна платформа и конкретен отговор на кризите, които стоят срещу България. 

Десислава Атанасова отбеляза, че президентът Румен Радев не им е съобщил кога ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство и предстои да бъдат проведени консултации и с другите партии от 48-ото Народно събрание. Тя добави, че от ГЕРБ-СДС имат експерти, които са готови да предложат за кабинет.