Създадоха временна комисия за окончателен оглед и опис на щетите от наводнението в Карловско

Региони

27-10-2022, 15:21

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

На днешното си редовно заседание Общински съвет Карлово взе решение и създаде временна комисия за окончателен оглед и опис на щетите от наводнението на 02.09.2022 г. в община Карлово, с оглед по-справедливо разпределение на събраните дарения. В състава на 11 членната комисия влизат: председател Весела Сотирова – директор на звено „Инспекторат“ при община Карлово; Христо Иванов - кмет на с. Богдан;  Славка Червенова – кмет на с. Каравелово; Петър Делков – кмет на с. Слатина; Тодор Танковски – кмет на с.  Войнягово, жители на Богдан, Каравелово, Слатина и Войнягово, избрани в Обществения съвет. Комисията трябва в срок от седем работни дни от публикуване на решението на сайта на общината да изготви доклад, който да бъде предоставен на председателя на Обществения съвет.

По предложение на кмета д-р Емил Кабаиванов общинските съветници решиха още да увеличат капитала на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ ЕООД, с цел закупуване на нова, по-функционална операционна маса за работещото вече хирургично отделение.

По друга докладна записка бе решено кметът да издаде заповед за почистване на  изкоренените и с опасност да паднат дървета, храсти и дървени отпадъци по поречието на р. Стряма, а контролът да се извършва от кметовете на съответното населено място. Отстранената от речното легло дървесина, годна за ползване, да се предаде безвъзмездно за разпореждане на кметовете на Дъбене, Певците и Клисура за разпределяне на участвалите в почистването доброволци.

На редовното си заседание Общинския съвет разгледа и прие решения за: актуализация и вътрешно компенсаторни промени по бюджета на община Карлово за 2022 г.; утвърждаване на мрежата от училища и детски заведения през учебната 2022-2023 г. в частта, отнасяща се за СУ „Христо Проданов“; промяна в организационната структура на детските градини на територията на общината; разпореждане с имоти общинска собственост и други.

Всички решения взети от Общинския съвет ще бъдат качени на официалната интернет страница на община Карлово в законоустановения срок.