Борисов: Кирил Петков е последният човек, който може да говори за прозрачност (Видео)

Политика

06-11-2022, 15:56

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той пазаруваше депутатите на ИТН по лаборатории и по апартаменти, заяви лидерът на ГЕРБ

Някой може ли да ми покаже какво е направено от “Промяната” за спортната инфраструктура в последните две години? “Промяната” не направиха нищо за спорта. Наслушахме се на Руди Гела. Единствено това, което ние сме финансирали преди две години, се строи в момента.

Това заяви Бойко Борисов, който инспектира работата пo стадионите "Христо Ботев" и “Локомотив” в Пловдив.

"Пловдив е спортен град и трябва да се развива. Всичко, което е зависело от нас, е направено. Искаме тези стадиони да бъдат еталон, който да служи за пример на другите. Договорено е тук да има финал за Суперкупата на Европа", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Помолих парламентарната група на ГЕРБ-СДС да организират среща с ПГ на „Продължаваме промяната“. Добре е, че президентът даде повече време, за да може другите политици да се наприказват", отбеляза Борисов.

"Чух, че от „Промяната“ били против самолетите F-16, защото искали тунел на Петрохан. Няма държавници, които могат да се разсъждава така! В Запорожието руснаците и украинците се бият всеки ден. Пак се включиха генераторите в аварийни режими. Трябва да мислим за армията", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Две години се наслушахме на лъжите на “Промяната” – мостове, магистрали, къде са?! Къде са им парите в бюджета, къде са им проектите. Кирил Петков е последният човек, който може да говори за прозрачност. Той пазаруваше депутатите на ИТН по лаборатории и по апартаменти. Нашите срещи са отворени за медии през цялото време. С ПП коалиция не може да се направи, но е добре да се говори по политики", каза още Бойко Борисов.

"На срещата във вторник очаквам да кажат как си представят т.13 от тяхната програма за 3 млрд. дефицит. Ние подхождаме сериозно към разговорите. Ще ги чуем, може да има и неща, които те не знаят, нека ни чуят. Асен Василев направи 4 бюджета за 2 години и нито един не работи. Той не е доволен от собствените си бюджети. Аз съм оптимист, че ще има правителство. Трябва да го направим всички, ако сме отговорни. Аз не бягам от отговорност, защото съм правил 3 правителства. Имаме воля и капацитет, но с 67 депутати не можем да направим правителство. Но съм оптимист, че ще има редовен кабинет, защото на хората им омръзна да ходим на избори постоянно - избират ни, за да работим", заяви Борисов.

Вижте повече във видеото: