Димитър Кузманов победи №79 в световната ранглиста на "Чалънджър" в Роан

Спорт

08-11-2022, 11:35

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Националът Димитър Кузманов започна със страхотна победа участието си на турнира на твърда настилка в зала от сериите "Чалънджър" във френския град Роан с награден фонд 90280 евро. Това съобщиха от пресцентъра на БФ Тенис.

Кузманов победи с 6:3, 6:4 №1 в схемата и №79 в световната ранглиста Раду Албот от Молдова. Срещата продължи 1 час и 57 минути.

Мико поведе с 3:0 в началото на първия сет, но Албот успя да върне пробива при 3:4. Кузманов проби отново за 5:3 и след това затвори сета на собствен сервис.

Българинът започна с пробив втората част, а след това направи още един за 5:2. При този резултат Мико сервира за спечелване на мача, но Албот успя да върне един пробив. При 5:4 Кузманов изпусна три мачбола, но при четвъртата си въможност затвори мача в своя полза.

За победата си Мико заработи 9 точки за световната ранглиста, а във втория кръг може да играе срещу друг българин – Адриан Андреев.

Андреев ще стартира утре срещу №260 в света Артур Фис от Франция.

Александър Лазаров, който премина през квалификациите, ще играе в първия кръг срещу №2 в схемата и №132 в света Юго Гастон от Франция.

Кузманов и Андреев са записани като тандем в турнира на двойки. Там Александър Лазаров ще играe заедно с друг българин Радослав Шандаров. Александър Донски пък ще си партнира с Петрос Циципас.