Борисов: Радев трябва незабавно да поиска оставката на Демерджиев (Видео)

Политика

08-11-2022, 17:31

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Президентът Румен Радев трябва незабавно да смени министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията по повод трагичния инцидент от тази нощ, когато граничен полицай загина след стрелба от неизвестно засега лице. 

Преди две години подобни новини бяха невъзможни, това не можеше да се случи, заяви Борисов и изрази съболезнования за загиналия полицай. По думите му преди две години в България е имало "нула миграция". "Имаме информация, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, имало е престрелки с жандармерията", добави лидерът на ГЕРБ, цитиран от БТА.

Изключително слабо професионално ръководство на МВР, което вече две години бездейства. Всички смени в Гранична полиция направи Демерджиев, коментира Борисов. Според него това е поредният подобен случай, след който няма оставки в МВР. 

Считам, че днес парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС, а и ПГ на „Продължаваме промяната“ показаха съвсем различно ниво, заяви Бойко Борисов по повод днешната среща между двете политически формации. "Това е нивото, което искат хората. Разговори с идеи, политики и спор", допълни той. Има възможност да се надгради много, особено ако спрем да слагаме егото на първо място и кой с кой мандат какво би направил. Публично, прозрачно. Тази посока трябва да се следва, каза председателят на ГЕРБ. Той добави, че преди една седмица тази среща е била невъзможна. 

Според Борисов няма никакво значение с кой мандат ще се състави правителство. "Народът ни каза, че не може да направим сами правителство. Народът каза съберете се публично и прозрачно и намерете начин да работите заедно", коментира той и благодари на президента Румен Радев, че проявява разбиране и не бърза с консултациите за съставяне на правителство и даването на първия проучвателен мандат. По думите му трябва да има парламент, когато няма водеща партия, всеки премиер и министър ще се съобразява с парламентарното мнозинство.

Безотговорно е да кажеш: “Отиваме на избори“, каза Борисов и добави, че резултатите не биха се променили. По думите му всички партии са приемливи да бъдат в управлението, освен „Възраждане“.

Бойко Борисов коментира и днешното решение на Народното събрание, че битовите крайни клиенти на електроенергия остават на регулирания пазар на електроенергия до 31 декември 2025 г., както и проекторешението за компенсации на небитовите крайни клиенти на електроенергия, като заяви, че този парламент е най-работещият от години.