В Елхово днес е обявен ден на траур в памет на загиналия граничен полицай

Общество

09-11-2022, 09:35

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Кметът на община Елхово Петър Киров обяви 9 ноември за Ден на траур в памет на загиналия при престрелка край границата 32-годишен полицай Петър Бъчваров, предаде БТА.

В памет на младши инспектор Бъчваров днес националният флаг на всички общински сгради в Елхово ще бъде свален наполовина. Посмъртно той ще бъде награден с почетния знак на МВР.

Граничният полицай беше прострелян в понеделник вечерта край българо-турската граница, в района на село Голям Дервент, при опит да спре влизането на нелегални мигранти в страната.

Заедно със свой колега – военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският служител е ранен смъртоносно от куршум, изстрелян от посока Турция.

Двама са задържани от турските власти за стрелбата. България очаква информация за разпитите им и покана в разследването да се включат и наши експерти.

От окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт на длъжностно лице. Към момента не е известно дали делото ще се гледа в България.