С минута мълчаниe служебният кабинет почете паметта на младши инспектор Петър Бъчваров

Политика

09-11-2022, 11:20

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Гълъб Донев не смята, че служебният кабинет е отговорен за убийството на граничния полицай

С минута мълчаниe служебният кабинет почете паметта на младши инспектор Петър Бъчваров, загубил живота си, защитавайки българската държавна граница. „Искрени съболезнования към семейството, близките, приятелите и колегите на младши инспектор Петър Бъчваров. Българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и живота на българските мъже и жени, които охраняват границата ни“, заяви министър-председателят Гълъб Донев преди началото на редовното правителствено заседание.

Премиерът отбеляза, че убийството на границата задейства лавина от версии, предположения, анализи, коментари, както и обвинения за прехвърляне на отговорност. „Служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на наследените кризи вече почти 100 дни. Толкова време мина от 2 август. Обикновено 100 дни е времето, с което едно редовно правителство има привилегията да разполага с кредит на доверие. Служебното правителство нямаше и 100 секунди“, посочи премиерът. Донев бе категоричен, че политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. „Да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява на неуважение към българските граждани“, заяви министър-председателят.

Донев акцентира, че когато говорим за сигурността на българската граница, всъщност поставяме темата за националната сигурност и суверенитета на българската държава. „Всяка неточна дума срещу нашата граница е изстрел срещу авторитета на България“, подчерта премиерът.