Борисов: Единственото добро през зимата и войната е редовно правителство и най-вече работещ парламент

Политика

10-11-2022, 09:11

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според него правителството, което се прави, ще е с кратък мандат

"Готови сме с кабинет, аз няма да съм номинацията за премиер. Ние можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво и няма да предизвика спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да расте." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

Борисов поясни, че няма да е премиер, въпреки, че може да ръководи "най-добре от всички".

Той заяви, че трябва да се благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата.

Борисов коментира, че ако се стигне до трети мандат, най-лесно ще е да се даде на "Български възход". Според него правителството, което се прави, ще е с кратък мандат.

Ние вече имаме една много добра коалиция в парламента, допълни Борисов. 

"Има един факт – гласуванията в парламента – този съюз се оформи още по темата РСМ с огромно мнозинство около ГЕРБ. Решението за предоставяне на военна помощ за Украйна – огромно мнозинство в парламента. Решение за втората част на ескадрилата за F-16 – стабилно мнозинство от четири партии. Решението за еврозоната, решението за 100% диверсификация на руското гориво, изброи Борисов и попита: Ако парламентът продължи да работи така, как ще обясним защо го разваляме?", коментира той. 

Лидерът на ГЕРБ определи като "долна инсуниация" твърдението за "хартиена коалиция".

Няма такава коалиция, 100% машинния вот остава, защото всеки ще има право на избор, категоричен бе Борисов.

ГЕРБ иска още една оставка

Борисов заяви, че иска оставката на енергийния министър Росен Христов.

"Доста съм ядосан на това, което направи служебният министър на енергетиката", заяви лидерът на ГЕРБ във връзка с изслушването на Христов в парламента за доставките на природен газ.