10 жертви на стрелба в магазин на „Уолмарт” в американския щат Вирджиния

Свят

23-11-2022, 10:29

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Въоръжен мъж уби 10 души в супермаркет „Уолмарт” в Чесапийк, американския щат Вирджиния, съобщи полицията, цитирана в BBC.

Мъж, за когото се смята, че е бил управител на магазин, е открил огън, след което е насочил пистолета срещу себе си и се е самоубил. Мотивът за стрелбата не се съобщава. Нападението е станало в  22:12 местно време.

Според полицията стрелбата е станала вътре в магазина и заподозреният е действал сам.

От магазините „Уолмарт” заявиха, че са „шокирани от това трагично събитие“ и че „работят в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи“.

Марк Уорнър, сенатор от Демократическата партия за щата Вирджиния, написа в Туитър, че е „отвратен от съобщенията за поредната масова стрелба“.

Сенаторът от щата Вирджиния Л. Луиз Лукас, също демократ, добави, че е „с абсолютно разбито сърце”. Тя написа в Туитър: „Няма да се успокоя, докато не намерим решенията за прекратяване на тази епидемия от насилие с оръжие в нашата страна“.

Нападението във вторник вечерта идва само дни след като въоръжен мъж откри огън в нощен клуб на ЛГБТ в американския щат Колорадо, убивайки петима души и ранявайки други 17.

През 2019 г. масова стрелба в Walmart в град Ел Пасо в Тексас остави 23 жертви.