Контрабандни бойни пистолети и патрони откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Крими

23-11-2022, 14:34

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Митническите служители откриха два бойни пистолета и 68 патрона при проверка на лек автомобил. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция митници.
На 20.11.2022 г. на МП Капитан Андреево, около 23.30 часа, пристига лек автомобил с чужда регистрация, управляван от мъж с инициали О.С. с двойно гражданство – френско и турско, който заедно с двама спътници, пътували от Турция през България за Франция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в джоб на яке, поставено в купето на лекия автомобил е открит боен пистолет със заличен сериен номер. В хода на проверката са намерени още един боен пистолет, укрит в куфар сред дрехите на шофьора и 68 патрона – в гърба на шофьорската седалка.
Контрабандно пренасяните огнестрелни оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. На шофьора с инициали О.С. на 33 г. е повдигнато обвинение по чл.242, ал.1, буква „г“ от НК.  и му  е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен