Борисов отговори на ДБ: Освен да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган (Видео)

Политика

07-12-2022, 16:04

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

За мен е висока чест, че бях избран да предам един ценен дар от Вселенския патриарх и Патриаршията в Йерусалим за новостроящата се църква "Свети Стефан" в Южния парк в София. Тук вече ще има част от мощите на свети Стефан-камък с неговата кръв.

Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на своя профил във Фейсбук.

"Избраха мен, вероятно отчитайки стотиците църкви и храмове, които построихме, и най-вече заради възстановяването на Желязната църква в Истанбул. Да слушаш камбанен звън на българска черква в стария Константинопол и да виждаш десетките златни кръстове да греят над Златния рог- само това да съм направил в този живот ми е достатъчно!", допълва лидерът на ГЕРБ

"Заедно с президента на Турция Ердоган винаги сме работили успешно и църквата "Свети Стефан" в Истанбул е едно от общите ни постижения- във всички туристически брошури е и е посещавана от хиляди хора", подчертава Борисов. 

"В същото време депутат от ДБ попитал и настоял да отговоря дали съм се срещал с турския президент Ердоган в Истанбул. Аз бях специален гост на Вселенския патриарх, за да взема безценните и силни мощи на свети Стефан за този прекрасен софийски храм и вярващите да имат възможността да се докоснат до тях. Освен да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган? Моят съвет към тях е да отидат и да се срещнат с него, защото общото противодействие на нелегалната миграция и ползването на терминалите за втечнен газ на пристанищата в Турция, могат да бъдат от огромна полза за България. Господ пази и тези, които не знаят и говорят без да мислят, за да прикрият менталното си противоречие. А аз изпълних дълга си!", добавя Бойко Борисов.