Десислава Атанасова: Единственият шанс за България е да се реализира кабинет с първия мандат

Политика

11-12-2022, 11:05

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Проектокабинетът на ГЕРБ - СДС ще бъде гласуван на 14 или 15 декември

"Проф. Николай Габровски получи пълна свобода от нашата парламентарна група да води разговори с хора, за които е сигурен, че професионално нямат тъмно петно в биографията си и че всичко, заложено като управленска програма, ще бъде изпълнено. Личностите са важни, но по-важното е, че с първия мандат може да бъде съставено правителство, за разлика от възможностите за кабинет с втория или с третия мандат". 

Това каза пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ. 

И допълни, че политическото противопоставяне е заело основно място, което е "проява на неуместно политическо поведение".

В предаването "Неделя 150" Атанасова заяви, че не вижда друга кандидатура, освен тази на проф. Габровски, която по безспорен начин да може да обедини партиите, "защото е гражданска и високопрофесионална": 

"Затова нашият кандидат е граждански, независим от политическа партия. Ако искахме да провалим съставянето на кабинет, щяхме да излъчим политическо представителство за проучвателния мандат. Единственият шанс за България е да се реализира кабинет с първия мандат. Жалка проява на политическо упорство у някои други парламентарни групи е това да не се разбира". 

Тя подчерта, че от ГЕРБ са разработили детайлна управленска програма по всяка тема:  

"Най-важна за нас във вътрешнополитически план е темата за инфлацията и за доходите на гражданите. Втората тема е за сигурността. Следва тази с финансовата стабилност и растеж. Планът за възстановяване и устойчивост... Моментът е важен, исторически, защото, ако се изгуби шансът за правителство с първия мандат, след това става рисково да залагаме на третия като спасителен и ще отидем на нови избори, което ще е пагубно за страната ни". 

Атанасова прогнозира, че в сряда или в четвъртък ще бъде гласуван проектокабинетът на ГЕРБ - СДС.