Бойко Борисов: Това, че "Промяната" си замина, донесе само просперитет (Видео)

Политика

03-01-2023, 19:01

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Днес бензинът е по-евтин с 0,84 лева, а дизелът е по-евтин с 0,58 лева в сравнение с тяхното управление, заяви лидерът на ГЕРБ

Начинът, по който “Продължаваме промяната” предлага своя документ е несериозен, затова той е обречен. Ние предложихме такъв вариант, който не се прие, сега ни копират и предлагат същото. Техният инат ни връща в началото. 

Това заяви Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Това, че лидерите на партиите не отидоха на срещата, организирана от ПП, показва изолацията, в която са изпаднали. С изключение на ДБ, но те харесват всичко, което ПП предложи", посочи Борисов. 

"Още утре ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе проект на решение за построяване на 2 нови блока на АЕЦ "Козлодуй“. Така, когато спрат работа 5-ти и 6-ти реактор, ще можем веднага да си заместим мощностите", заяви лидерът на ГЕРБ. 

"Партията на промяната е обезглавила българската енергетика. Щетите, които ни донесоха се измерват с милиарди. След година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват. Никой разбиращ енергиен експерт не би се съгласи да си унищожим 60% от производството на енергия. ПГ на ГЕРБ-СДС трябва незабавно да внесе проект на решение, с което да задължим служебното правителство да не допусне тази катастрофа. Трябва да използваме максимално времето, което имаме, за да откъснем България от всякаква зависимост", коментира Борисов.

"Това, че "Промяната" си замина, донесе само просперитет. Днес бензинът е по-евтин с 0,84 лева, а дизелът е по-евтин с 0,58 лева в сравнение с тяхното управление", каза още той.