Кампанията на ЕКОПАК и пързалка „Юнак“ за безплатно каране „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“ продължава до края на сезона

Спорт

10-01-2023, 13:27

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

След успешната кампания „RE-спортувай: ЕКО КЪНКИ“, ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ взеха решение тя да продължи до края на сезона. До касата на пързалката вече е разположен пункт, на който срещу 10 кг стъклени отпадъци или 2 кг пластмасови се получава талон за безплатна сесия каране на кънки. Билетът ще важи от 10 до 18 часа в работни дни.

Над 3,5 тона стъкло и близо 500 кг пластмаса събра в неделя кампанията. Всеки, предал 10 кг стъклени отпадъци – бутилки и буркани или 2 кг пластмасови отпадъци – бутилки и алуминиеви кенчета получи пропуск за безплатно каране на кънки на пързалка „Юнак“. Над 400 души се включиха в инициативата, като освен софиянци, да предадат стъкло и пластмаса специално пристигнаха и хора от други градове.

Пързалка „Юнак“ за поредна година работи отговорно към опазване на околната среда и събира отпадъците си разделно със съдействието на ЕКОПАК.

През 2022 г. бяха реализирани кампаниите „RE-спортувай: Стъкло за кънки“ и RE-спортувай: „Детски фестивал на рециклирането“.

ЕКОПАК България е водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки в България. Организацията създава и управлява системи за разделно събиране в над 80 общини, използвайки трицветната система от контейнери и е основен доставчик за рециклираща индустрия в страната.

Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.