Борисов: Или трябва да има правителство или трябва да се мисли за промяна на системата

Политика

14-01-2023, 14:00

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Опорката за "Нексо" е “кал и каскети”. Съдейки по фактите и четейки FINANCIAL TIMES, REUTERS, Капитал и други, калта идва от тях, а каскетите са американски. Защото главният прокурор на Ню Йорк съди "Нексо" по обвинения за измама, а 7 други щата разпореждат на компанията да спред депозитния си продукт и започват разследвания. Така излиза, че осем “американски каскета” мятат кал по “Продължаваме промяната”, заедно с National Crime Agency на Великобритания. 

Това заяви от Ямбол бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Считах, че ако мандатът бъде даден на Демократична България, това е пътят към сформиране на работещо правитество. Снощи в „Панорама" Христо Иванов беше много притеснен от въпроси за правителството, защото за първи път му се дава такава отговорност, да е лидер на един процес. ГЕРБ ще участва в разговори за третия мандат. Носител на третия мандат може да е БСП. Но ние няма как да ги подкрепим, защото имаме решение на партията", коментира Борисов. 

"Или трябва да има правителство или трябва да се мисли за промяна на системата. Около 1 млрд. лв. сме изхарчили за избори. Нови избори са още около 80-100 млн. лева", отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

"Тази седмица парламентът прие 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни. Народното събрание задължи Министерския съвет да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете. Законопроектът за горивата също е важен. Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. Откакто "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст. Прие се и закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Парламентът работи изключително ефективно с много ясно мнозинство от ГЕРБ-СДС, ДБ, БВ и ДПС. Крайнолевите ПП са в изолация, те гласуват с “Възраждане”", посочи още Борисов.