Бойко Борисов: Този разговор има смисъл за следващите избори

Политика

20-01-2023, 13:27

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Този разговор има смисъл за следващите избори, защото, ако се беше провел преди да се раздадат мандатите и партиите или тези, които намерят сечение в третия мандат, се бяха разбрали, ние нямаше да предлагаме правителство, предполагам и вторите, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след лидерската среща с ДПС и "Български възход" по покана на мандатоносителя - БСП, предаде БТА. Борисов уточни, че, ако всичко това беше станало, в третия мандат щеше да бъде избрано едно правителство тип "Габровски".

Борисов определи днешните разговори като опит да бъде върната парламентарната република, защото разговорите за управление са в парламента, а не по кабинетите. Ще разговарям с партията да ми даде възможност при кризисна ситуация, както е в момента, и, ако има експертно правителство, да можем да участваме в разговори с всички, а не да трябва само лидерът да решава да дойде ли на разговори или да не, обясни Борисов тезата си, изразена по време на срещата, че ще търси промяна в решението на конгреса. През Изпълнителната комисия той щял да изпрати до всички структури по места искане те да се произнесат.

Много ясно казах, ние сме последните, които бихме направили правителство са БСП, но в същото време уважаваме тяхната покана, коментира още лидерът на ГЕРБ.