Донев: Предстои ни отново да организираме предсрочни избори и няма да губим никакво време

Политика

03-02-2023, 16:00

Снимка:

МС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Предстои ни отново да организираме предсрочни парламентарни избори и няма да губим никакво време“, заяви министър-председателят Гълъб Донев преди началото на първото заседание на новия служебен кабинет. Премиерът отбеляза, че когато някой се е справил отлично с поставената му задача, тя му се възлага отново.

"Предлагам вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев да бъде натоварен отново с отговорността да координира организационно-техническата подготовка на изборите за Народно събрание на 2 април“, заяви Донев. А министърът на електронното управление Георги Тодоров да координира възложените на Министерския съвет дейности по техническото осигуряване на предвиденото в Изборния кодекс видеонаблюдение и видеозаснемане.

"Освен това ни предстои да разгледаме и одобрим план-сметката за разходите по организацията на изборите. Кратък дневен ред, но задължително начало в основната ни задача – подготовката на извънредните парламентарни предсрочни избори“, категоричен бе министър-председателят.

Преди старта на заседанието премиерът приветства министрите с добре дошли отново в заседателната зала на Министерския съвет и поздрави новия министър на културата - Найден Тодоров.

"Маестро, вече сте министър. Сигурен съм, че диригентът ще помага на министъра да управлява сферата на културата в съзвучие“, посочи Гълъб Донев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен