Росен Плевнелиев: Дори Виденов, когато е падал, не е имал такъв отрицателен рейтинг като ПП

Политика

06-02-2023, 11:34

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Демократична България" допуска голяма грешка с това обединение с „Продължаваме промяната“, коментира той

"Демократична България" допуска голяма грешка с това обединение с „Продължаваме промяната“. Те трябваше да останат отстрани, защото това щеше да вдигне шансовете да има правителство.“ Това коментира пред bTV президентът на България между 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев.

По думите му ДБ спасява ПП.

"Продължаваме промяната“ като една ляво популистка партия вървят надолу. Този тренд много трудно се обръща. Практически в момента „Демократична България“ спасяват „Продължаваме промяната“. Ние всички виждаме и рейтингите. Един Кирил Петков и Асен Василев - такова чудо не е имало. Дори Виденов, когато е падал, не е имал такъв отрицателен рейтинг от 70%. Това означава, че голяма част от българите имат едно изключително отрицателно отношение не дори и неутрално към Петков и Василев“, каза Плевнелиев.

Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня, затова толкова ухажва ДБ

Според него ако ДБ бяха останали в страни, е можело да има по-голяма надежда за правителство след 2 април. По думите му те са можели да бъдат балансьор.

Той коментира и темата за Северна Македония.

"Сърбия ще направи всичко възможно да осуети преговорния процес за влизане на Република Северна Македония в Европейския съюз преди самата тя да го е направила. А виждаме, че самата Сърбия все още се люлее между орбитата на Русия и на Европа", каза Росен Плевнелиев. 

Според него правителството в Северна Македония виси на косъм и положението му никак не е лесно. Затова българската позиция трябва да е да помага за европейската интеграция на РСМ. 

"Ние трябва да имаме много балансирана политика, самите ние в България трябва да внимаваме да не извършваме такива провокации. Трябва да се държим като по-възрастни,  трябва да знаем, че е трудна и тежка битката за отказа от фашисткото титовско сталинистко минало. За съжаление днешните елити в Северна Макадония все още страдат от това", обясни още Плевнелиев.