Потвърден арест за 37-годишен мъж от село Бозвелийско, обвинен в убийството на съпругата си

Крими

15-02-2023, 12:22

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Определението за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 37-годишен мъж от село Бозвелийско, привлечен към наказателна отговорност за убийството на съпругата си, по искане на Окръжна прокуратура – Варна беше потвърдено от въззивната инстанция. Апелативен съд-Варна отказа да уважи жалбата на защитата на обвинения и потвърди извода, че законосъобразна е именно тази  мярка за процесуална принуда.

Ю.С. е обвинен в това, че на 6 февруари 2023 г. умишлено е убил своята съпруга по особено мъчителен за нея начин и с особена жестокост. Смъртта на жената е констатирана от екипи на полицията и спешна помощ, отзовали се на сигнал за побой, нанесен над 26-годишна жена от село Бозвелийско. Жертвата е намерена мъртва, а по тялото й са констатирани множество травматични увреждания. Събраните по случая доказателства сочат, че жената е станала жертва на убийство, а съпругът й е съпричастен към тежкото престъпление.

Апелативният съд прие за безспорна съпричастността на обвиняемия към престъплението по чл. 116, ал.1, т.6 във връзка с чл. 115 от НК, за което е привлечен към наказателна отговорност. Налице са и другите две предпоставки за задържане под стража според съдебния състав - реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление.

Определението на Апелативен съд-Варна е окончателно.