Борисов: Направихме така, че България да бъде пример за нулева миграция и етническа толерантност

Политика

18-02-2023, 14:00

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Направихме така, че България да бъде пример за нулева миграция и етническа толерантност. Това заяви в хасковския град Любимец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Във вчерашния ден станаха ясни две лъжи, опровергани от живота и фактите. Има карма, животът им го върна по най-грозния начин - деца умират, мигранти са задушени. Когаго имаше протести тук в Харманли, бежанците се бунтуваха, ние направихме така, че сега те да са интегрирани, а България се даваше за пример за нулева миграция. Аз идвах на границата с Камерън, Урсула, Шарл Мишел, отпуснаха ни 300 млн.подарък от ЕС за опазване, а за изнесените центрове за мигранти, което бе мой термин, Европа даваше пари и работехме успешно заедно с Турция", подчерта Борисов.

Според него вина за случващото се сега носят всички лидери на политически партии, които не са успели да съставят правителство.

"Служебните министри не са виновни, те не са избирани на избори, а Радев е избран за президент. За съжаление тази безотговорност струва човешки животи  -на деца, на полицаи, на хора. България беше най-надеждна граница на ЕС, а след вчера за какъв Шенген можем да говорим, нима в Европа не четат каналите за хора как работят? За 2 години кой ги възобнови? Цяла Европа говори каква продънена граница сме. Чувам коментари как България не можела да се справи сама, глупости - как допреди 2 години го правехме? Мигрантските канали ги отвори Рашков и правителството на Промяната!", каза Борисов.

Председателят на ГЕРБ добави, че  влизането в Еврозоната е на два такта като първо е политическото решение да те пуснат в банковия съюз.

"В деня, в който се взе решение да ни пуснат там, по секунди след това започна протеста на вдигнатия юмрук. Тогава хърватите се учеха от нас, а румънците ги отделиха. И това беше преди 2 години", припомни Борисов.

Той благодари на Джим О'Брайън за това, че ясно изясни в свое интервю, че санкциите в Магнитски са индивидуални и не атакуват политически партии.

"ГЕРБ е партията, на която всички разчитат, че ще задържи България в евроатлантическата общност. Петков нямаше куража за РСМ, ние свършихме тази работа, когато другите ги беше страх. Правителството на Петков и Василев оставиха външния министър на Украйна да се разхожда в парламента, не го пуснаха в залата на Народно събрание и не подкрепиха помощта за Украйна-депутатите от Герб свършиха тази работа. Кого ще излъжат?", попита Борисов.

Той бе категоричен,  че повече няма да допусне да нападат партията с лъжи.

"Ако ПП и ДБ са силни, няма да се обединяват. Интересуват ги само постове и кресла. За втори април имаме важна задача и тя е да накараме политиците да направят редовно правителство. Затова ни трябва добър резултат и да сме първи, защото хората очакват да спре това безвремие", каза още Бойко Борисов.