Гешев: Смъртта на мигрантите е резултат от дезинтеграцията и войната между институциите

Общество

18-02-2023, 17:25

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Отново влязохме в черната статистика на Европа, за съжаление и в световните новини, с лошо. Подобни случаи като вчерашния има малко." Това заяви главният прокурор Иван Гешев по повод смъртта на 18-те мигранти край с. Лукорско.

"Тези 18 загинали млади хора и многото пострадали са резултат от дезинтеграцията на институциите, от войната между институциите, от съсипването на МВР от един предишен министър на вътрешните работи, от определени т.нар. политически решения и от това, което някои наричат съдебна реформа", посочи Гешев.

"Закриха най-сериозния инструмент за борба с организираната престъпност – Специализираната прокуратура. Резултатите са видими - 50 % спад на делата за организирана престъпност. Всичко това - организираните групи за трафик на хора, за телефонни измами, са резултат от всичко това, за което говоря. Бих попитал дали някой ще се извини на българските граждани?", допълни той.

"Надеждата е, че всички ние - институциите, съвместно ще се опитаме да защитим сигурността на тези, които ни плащат - на българските граждани. Прокуратурата опитва да защити сигурността на българските граждани. Наш основен враг е престъпността. Ще продължим да работим в интерес на българското общество, на хората и на народа!", увери главният прокурор.