Полицията в Пловдив издирва 5 души за масово сбиване

Крими

20-02-2023, 09:09

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Полицията в Пловдив издирва петима души заради масов бой на голям булевард в града. В сбиването са участвали деветима души, но четирима от тях вече са задържани. Един човек е пострадал и е имал нужда от лекарска помощ, предаде БНТ.

От полицията съобщиха, че става дума за стара свада между две групи, още от края на миналата година. Срещат се отново преди ден пред Пловдивския затвор, отново се сбиват и след като четирима от тях са задържани - единият се обажда на свои приятели, които идват, за да си разчистят сметките.

Инцидентът е станал в събота и е заснет и пуснат в социалните мрежи. На 18 февруари около 17:40 часа в полицията е получен сигнал от спешния кабинет на болница "Свети Георги" за това, че там е приет пациент с контузна рана в областта на главата. Според пострадалото лице му е нанесен побой на един от пловдивските булеварди.

"Незабавно са били насочени полицейски служители на местопроизшествието и в спешния кабинет. При разследването са установени девет лица, съпричастни към извършеното деяние. Установено и е местонахождението на 4 от тях, които са задържани със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа. Петима все още се издирват", обясни главен инспектор Венелин Костов – началник на Трето районно полицейско управление – Пловдив.