Самотна майка дължи 17 хил. лв. за вода, натрупани за 19 години

Региони

12-03-2023, 11:26

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

На фона на всички проблеми с поскъпването на водата и ограничаването ѝ като ресурс 43-годишна самотна майка от 19 години не е плащала сметките си за вода. Тя вече дължи близо 17 000 лева и твърди, че няма възможност да си покрие разходите, тъй като е социално слаба, съобщава Нова тв. 

Тя живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента. Въпреки нея и делата, които загубила, майката отказва да напусне дома си. Тя живее там от 1983 година. Тогава била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете ѝ сестри.

"Изключително трудно живеем със социална помощ от 263 лв. на месец”, споделя самотната майка. Разказва, че се грижила за болния си баща и 14-годишното си дете. 

Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов обясни, че сметките, които наемателката трупа, се плащат от общината.

Нейната версия обаче е друга: „Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен