Иван Гешев е на работно посещение в Израел, обсъжда противодействието на тероризма и антисемитизма

Политика

27-03-2023, 11:00

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация

Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение в Държавата Израел. От българска страна в делегацията участват завеждащият отдел „Международен“ при Върховна касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров. Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация.

Проактивната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм са сред акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел. 

Програмата на посещението включва среща с представители на магистратурата в Израел и силите за сигурност. Главният прокурор Иван Гешев ще разговаря и с Роберт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние и член на ръководството на Движението за противодействие на антисемитизма, във връзка с водещия принос на прокуратурата по недопускане провеждането на т.нар. „Луковмарш“ в българската столица. В контекста на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи Иван Гешев ще се срещне и с представители на българската общност в Израел. 

Поредицата от срещи на българската делегация включва посещение на Министерство на външните работи и Кнесета на Държавата Израел.