Прогнозата: Новата седмица ще започне и ще завърши с валежи от дъжд

Общество

08-05-2023, 08:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Максималните температури днес ще са от 15 до 23 градуса

Денят ще започне с минимални температури от 8 до 14 градуса, по Черноморието - 10-11. Сутринта облаците от север на юг бързо ще се увеличават, през деня облачността ще бъде значителна. Около обяд в Северозападна България ще завали. Следобед в Южна България и по Черноморието ще превалява и прегърмява. На юг от Благоевград има условия за слаби градушки. 

През нощта валежите в западните и централните райони ще продължават. Вятърът ще бъде слаб от изток-югоизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 15 до 23 градуса, по морето - до 16, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Във вторник в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, а температурите ще тръгнат надолу. В сряда ще вали в източните и западните райони, като постепенно валежите ще спират. 

В четвъртък ще има повече слънчеви часове и ще се затопли бързо. Дневните температури ще достигат 20-25 градуса. От петък започва нов период с повече валежи над страната. Интензивни ще бъдат те в южните райони на страната.