Оставиха в ареста Адриан Антонов, обвинен за тежката катастрофа на бул. "Сливница"

Крими

10-05-2023, 17:01

Снимка:

ПРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той е управлявал автомобила с висока скорост, която според заключението на изготвена по делото експертиза е била от порядъка на 100 км/ч

Съдът остави в ареста Адриан Антонов, обвинен за трагедията на столичния булевард "Сливница".

Eто какво съобщиха от пресцентъра на прокуратурата:

По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18-годишния А. А., обвинен за причиняване на смърт на две лица по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие, настъпило на пешеходна пътека.

С прокурорско постановление А. А. бе задържан с мярка за процесуална принуда за срок до 72 часа.

СГС сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение за авторството на престъплението, за което е привлечен обвиняемият. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, която се извежда от високата обществена опасност на деянието и от обективните обстоятелства, свързани с извършването му. При липса на практически опит като водач на моторно превозно средство А. А. е управлявал автомобила с висока скорост, която според заключението на изготвена по делото експертиза е била от порядъка на 100 км/ч, т.е. двукратно е надвишавала максимално разрешената за пътния участък. Предвид това СГС определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.  

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.