Бойко Борисов: Целта е да няма правителство и е толкова видно

Политика

26-05-2023, 11:00

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"На мястото на Кирил Петков аз нямаше да коментирам, защото във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира", коментира лидерът на ГЕРБ

"Превърнахме се в държавата на записите! Докато се радвахте на всякакви нерегламентирани записи и опити да съборят законно правителство преди 2 години, сега по същия начин искат да ни попречат да съставим редовен кабинет. Абсолютно същият сценарий в момента се прилага към ПП и ДБ. Целта е да няма правителство и е толкова видно. Това обслужва различни интереси, които не искат България да се стабилизира." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.

"На мястото на Кирил Петков аз нямаше да коментирам, защото във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира. Това е незаконно, нерегламентирано и нечистоплътно. Вместо да си говорим днес за довършване на бюджет и реформите, които предстоят, ние си говорим за това как някой записва. Службите са много общо понятие и г-н Петков би трябвало да знае това. Службите ГДБОП ли са, Национална полиция, Жандармерия, Гранична полиция, ДАНС, Военно разузнаване? Има ли регламентирани мероприятия и разпоредено ли е от съда? Това са тежки обвинения и не могат да се слагат под един знаменател", коментира още Борисов.

"На мен това няма да ми повлияе. Не настоявам за нищо и не участвам в преговорите за правителство, те се водят от Мария Габриел. Подобни думи, че някой щял да ме "изпере" - мен ме изпира само народът! Само хората ме интересуват. Нали видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и шкафчета? Защо? Защото е същият монтаж и целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата. Всички виждате какво се случи оттогава през изминалите 2 години", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Притеснява ме времето, което са избрали да правят разпити, в момент, в който се съставя правителство. Не знам ПП и ДБ, ако се отиде на избори, как ще говорят за съдебна реформа, защото на втория разпит ме питаха защо сме поискали оставката на главния прокурор. Аз само попитах - Румен Радев разпитваха ли го? Асен Василев, Кирил Петков, Надежда Йорданова, Крум Зарков, Атанас Атанасов, Христо Иванов, разпитвани ли са? Не! Значи само от ГЕРБ зависи съдебната реформа!", добави Борисов.