Свирен мач и турско червен буламач

Те дойдоха на власт с измама на общественото мнение, използвайки за трубадури медиите на корпоративната банда

На фона на ширещата се безработица и масово обедняване на населението „социалното“ правителство на БСП и ДПС наново се опита да спечели предварително изборното състезание. Именно правото свободно да гласуваме за партиите и коалициите, които са ни сърце бе основното искане на милионите излезли на улицата през началото на 90-те.
Практиката, обаче доказа, че комунистите и техните марионетки имат обичайния навик всеки път щом се домогнат до управлението на страната да опитат манипулация на най-демократичния инструмент на правовата държава. Те дойдоха на власт с измама на общественото мнение, използвайки за трубадури медиите на корпоративната банда. Сега имат власт и правят обичайния си номер – промяна на изборния закон в 12 без 5.
Подобен пример имаше през 2009-та когато в съглашателство с лудото Яне бе вдигната изкуствено бариерата за влизане в Народното събрание – стъпка насочена изцяло срещу тогавашната „Синя коалиция“. Която сама по себе си имаше десетки недъзи, но всеки има право на участие в битката, нали? Възможността да избираме и да бъдем избирани, след което свободно да бъде отчетен полученият вот е основен фундамент на приетата преди 23 години Конституция – и то приета от тогавашните социалисти.
Днес те сами нарушават изработения от тях основен закон на Републиката. Без срам и свян приеха абсурдното решение да не включат в ръководството на Централната избирателна комисия представител на най-голямата парламентарна партия. През лятото на миналата година мнозина счетоха за абсурд претенцията на политическата сила спечелила последните 10 последователни избора да има свой председател на Народното събрание.
Странно защо при положение, че любимият европейски другар на Станишев – Мартин Шулц – е председател на Европейския парламент, представлявайки опозицията. Но у нас явно западните нрави и маниер на правене на политика ще достигнат в някой друг век. Защото вълкът козината си мени, нравът – никога. А червените отново действат по максимата на идейния им гуру Йосиф Висарионович Сталин, според когото не е важен колко гласове са получени, а кой брои резултатите.
Мръсната и престъпна турскочервена коалиция пак доказа, че социалният пакет на социалния кабинет не е нищо повече от битка за кокала, от жажда за консумиране на власт. Бързо, лакомо и като за последно. И са прави – защото ще им е за последно!