Айде вън и дим да ви няма!

Заченатото в грях 42-ро Народно събрание отдавна доказа, че е импотентно

Втори ден Народното събрание не може да започне работа поради липса на кворум. В минутите когато пиша тези редове Миков е дал 30-минутна почивка с надежда някакси да събере нужните за работата на парламента депутати. И да ги събере и да не ги събере – все тая.
Заченатото в грях 42-ро Народно събрание отдавна доказа, че е импотентно да върши каквото и да е политика в полза роду. То бе назначено от корпоративната банда с любезното съдействие на Станишев, Местан и еничарския им корпус. Днес те имат нужда да удължат още малко живота на дискредитирания парламент само и само през това време на тъчлинията да се появи вече картотекираният в отбора на злодеите играч. И всичко това се случва пред погледа на заспалите медии и коментатори – без никаква цензура.
Неговият образ все още се доизгражда от генните инженери в българската политика. Които несъмнено са направлявани вещо и умело от сараите на Доган, самият той уж отдавна излязъл от активната политика. Тези хора утре ще изпратят Пеевски в Брюксел за да натрият носа на онзи, смутил им договорката и лятното спокойствие – протестиращият гражданин от жълтите павета в София.
Заедно с това и ще разчистят терена за другите им слуги, които явно са преценени като по-лицеприятни за широката аудитория. Сега на ход е опозицията – парламентарна и извънпарламентарна. От нея зависи дали ще бъде забит последният пирон в ковчега на турскочервената коалиция или за пореден път десните лидери ще затънат в конфликти, междуособици и личностни нападки. Защото драмата вдясно от центъра никога не е била в идеи и политики – всички подкрепят плоския данък, всички са против „Белене“, никой не си служи с мантрите на социалния популизъм, няма ги лъжите на БСП.
Но по стар български обичай най-обичаме да се караме кой да води бащина дружина. Или кой на кого кога какво казал? Време е делничните дрязги и стари разправии да бъдат забравени в името на България. Пък после нека поколенията и историята са съдници за делата.