И Матросов се предаде: Кольо предрече мандат на ГЕРБ и Борисов

Според шефа на "Медиана" най-доброто за страната, което може да се случи е управление на Бойко и неговата партия

Уикенд програмата на водещите телевизии ни предложи малко претоплен коктейл от двата рейса обикалящи по телевизиите политици и коментатори. Не се сбъднаха очакванията за кой знае какви ожесточени дебати още след официалния старт на кампанията. Очевидно щабовете пазят патроните на водещите си лица за финалната права преди парламентарния вот.

Сред цветарките по студията естествено присъстваше и провалилия се на евроизборите "Червен Кольо". Не сме очаквали да го подминат редакторите, даже се чудя как не стартира и собствено предаване някъде - политическа сатира с лек отенък на врачуване - каквото всъщност представлява и Колевата никога непознаваща социология.
От зоркото око на сайтове и информационни агенции обаче убягна нещо фундаментално: Кольо Колев каза не само че ГЕРБ и Борисов ще повтори мандата, далеч не само това.

Според шефа на "Медиана" най-доброто за страната, което може да се случи е управление на Бойко и неговата партия. Да се чуди и мае човек кога и Кольо попадна в катарзис. Любопитна ми е реакцията на водещата партия: дали ще връчи, с хумор и ирония, членска карта на един от най-сериозните си критици в последните години.

Едва ли на Борисов е приятна Колевата прогноза. То като онзи лаф: Кога Сърбия ще признае Косово? Когато Кольо Колев стане президент в Прищина. Друг герой е оригиналният персонаж от анекдота, но си позволих леко да перифразирам.

Извън шегата, златният скункс бе най-малкото което трябваше да получат "Медиана", "Сова" и другите корумпирани шарлатани. Ако бяхме държава на място отдавна щеше да бъде въведена регулация за така наречените измерители на обществените настроения. Не натиск върху гилдията, а предпазване на самата нея от мошениците, злоупотребяващи с уважаваната иначе в белия свят професия. Тази дискусия тепърва ще бъде проведена, за съжаление сега няма време затова защото страната е пред ръба на бездната.

Щом десницата бе призована от най-върлия си противник да поема властта значи положението е много, много сложно. И да минават по-бързо изборите, че трябва да се работи. И да се запретват ръкави.

Както и да се спасява държава.