Мадона показа в Барселона защо все още е единствената кралица на поп музиката

Арт и Стил

24-06-2012, 12:15

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

За разлика от предишните концерти в каталунската столица нямаше скандали, провокации и голи зърна. Концертът започна с 35 минути закъснение от предварително обявения час, нищо ново под слънцето

Мадона показа на 50 000 испанци в Палау Сант Жорди в Барселона това заради, което остава кралицата на поп музиката.

За разлика от предишните концерти в каталунската столица нямаше скандали, провокации и голи зърна. Концертът започна с 35 минути закъснение от предварително обявения час, нищо ново под слънцето. На предишното турне зрителите в Ница чакаха цял час началото, виновен за закъснението се оказа сър Елтън Джон.

Ето концерта минута по минута:

22,05: светлините изгасват, на сцената излизат шест танцьори в облечени като монаси, огромно кандило се люлее над сцената, мултимедията изобразява готическа катедрала в унисон с музиката, започва песента "Момичетата побесняват",  Мадона излиза а Палау Сант Жорди полудява.

22,25: сцената се е превърнала в копие на евтина мотелска стая, Мадона пее "Bang Gang" търкаля се по леглото и стреля с револвер по танцьорите си. Пръски кръв се разливат по екраните. Време е за насилие и кървави картини. "Татко не ме поучавай" ще въведе някакъв ред на сцената.
Преди това обаче Кралицата поздрави поданиците си.

22,35: Досега, всичко е много по-мрачно и по-агресивно, отколкото предишното  турне. "Hung Up" и "I don’t give A", с драскане по струните на китара от страна на Мадона завършва първата част.

22,45: започва второ действие, Мадона е много по-ярка, с рокля на мажоретка и всички придружаващи атрибути, “Express your self “ и ритмичен хаус преди "Give me all your Luvin".

22,55: Смяна на костюма. Връщаме се към черното китара виси на врата в очакване отново да атакува с "Turn Up The Radio".

23,00: На сцената вече е баското трио Калакан, а Мадона се присъединява към тях в зашеметяваща версия на "Оpen your heart".

23,10: "Всички сме една душа", каза Мадона преди да произнесе няколко фрази на развален  кастилски и се впусна във вихъра на "Masterpiece".

23,15: Промяна на декора. "Vogue" превръща сцената в гигантски моден подиум за да може Мадона да възроди известния си костюм тип корсет от Жан Пол Готие.

23,25: Започва "Human Nature", известна още като песента на откриването на това турне. Това е момента в които феновете изпадат в истерия. Без страх (както гласи надписа на гърба й) американката се развихря и разхвърля дрехи за да остане почти гола, на тази песен тя показа зърното си в Истанбул и се надупи на Папата в Рим. След този символичен содом и гомор, пада на колене и моли за прошка изпълнявайки Like A Virgin.

23,35: Време е за финалната права на шоуто. Звучи "I'm addicted" и Мадона се появява на сцената, готова да закрие мега спектакъла.

23,45: По време на "Like a Prayer", концерта става по-духовен, благодарение на версия изпълнена в компанията на госпъл хор, който заема централно място на сцената, а залата Сант Джорди се превръща в гигантски хор.

23,50: Концертът завършва с луд купон на фона на „Celabration”, на сцената кипи истински танцувален хаос, за момент Мадона е възкачила един от танцьорите си, друг прави салто зад гърба й, и за малко не я събаря по лице на земята.

Финал, публиката крещи, още, още, но когато Мадона каже край, значи това е края.

23,55: Тя каза  сбогом Барселона и се скри зад кулисите, за да отпътува веднага за следващата спирка на MDNA TOUR 2012.


Турнето ще мине през още 76 спектакъла за да завърши на 22-ри Декември в Аржентина.