Паника в спорта! Божо Манчестъра се напъва за министър

Общество

15-10-2014, 09:52

Снимка:

livesport.bg

Автор:

Стефан Валентинов, livesport.bg

Всичко от Автора

Секторът няма да издържи втора Мариана Георгиева

Божидар Лукарски напъва да става спортен министър, мълви клюката покрай точещите се преговори за съставяне на ново правителство.
След като по време на кабинета „Орешарски” ММС беше харизано на политическото недоразумение Мариана Георгиева, втора подобна авантюра ще закопае тотално спортната слава на България. Защото единственото, което може да даде основания на лидера на СДС да претендира да оглави този сектор е прякорът му – Божо Манчестъра!

И въпреки че уж се търгуват програми и идеи, а не позиции, Лукарски все повече напъва да се лансира за министър. Прави го точно както се намърда Госпожа Синтаксис – не търси човек за поста, а пост за себе си. И понеже за СДС, ОДС, ДСБ, Синята коалиция и всичките им производни спортът никога не бил приоритет, си представя, че това е идеална възможност да запише в биографията си, че е бил министър!

Хубавото в случая е, че за ГЕРБ тази сфера никога не била второстепенна и едва ли Бойко Борисов ще си позволи да я пожертва в името на нечии лични амбиции. Както направи СерГЕЙ Станишев, който подари спорта не само на ДПС, а на една професорка по синтаксис, за която просто не остана министерство, но която явно умее да постига своето, свирейки на тънки струни.

Ако все пак Лукарски успее да се намести в министерското кресло, това ще означава край на спорта! Федерациите и клубовете някак преживяха последната година и половина. При Жени Раданова дори поеха глътка разреден въздух. Но нов експеримент на техен гръб едва ли ще успеят да преодолеят. Колкото и да е зле този сектор, той все пак остава един от малкото, който носи някаква радост на България. И не заслужава да бъде прехвърлен от интровертната духовно Мариана Георгиева на зализания перчем на "трикаджията" Божо Манчестъра...

Източник: livesport.bgСнимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"