Позорни кадри от кървавия ад в Марсилия (видео)

Френската полиция ще помни дълго този ден

Изпаднали в амок от изравнителния гол на Русия срещу Англия, в събота вечерта още на трибуните, руски фенове като камикадзета атакуваха сектор с англичани, които бяха значително повече.

Ребека Варди, съпругата на голмайстора във Висшата лига Джейми Варди, изригна: „Полицията се държа с нас като животни!” В туитър дамата твърди, че пиела една бира с английските фенове, които се държали като на карнавал.

„Пускаха газ без никаква причина! Шокиращо! Държаха ни като зверове в клетки! И това още преди мача!” На въпрос в туитър на английски журналист какво е станало, Ребека отвърна: „Нарочно затвориха вратите, за да се надишат феновете с газ!”

Въпреки кошмарния гол в края вратарят Джо Харт се затича към трибуните, където бе жена му Кимбърли, и започва да крещи да не мърда от мястото си. 

УЕФА започва разследване на инцидентите, като Русия е заплашена от наказание. През нощта полицаите удържаха фронта, като смениха сълзотворния газ с водно оръдие, за да разпръснат англичани и руснаци на стария порт.

Равносметката от фаталната нощ е един много тежко ранен англичанин с опасност за живота. Мъжът, над 50-годишна възраст, е бил свален на земята и ритан в главата от руснаци, при което е получил инфаркт. Още четирима други фенове също с прекалено сериозни травми, стотици леко наранени. Шестима са арестуваните англичани. 

А щетите в града още се изчисляват за ужас на застрахователите, които ще се бръкнат дълбоко в джоба. 

Да, и това е футболът също!