Валерия Велева: Това е позор! Чий скопен мозък разреши да бъдат сложени метални решетки?

Политика

18-05-2022, 22:55

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на журналистката Валерия Велева

Е, ТАКОВА ЧУДО НЕ Е БИЛО В 133-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!

Величествената сграда, построена в неоренесансов стил, осъмна днес с монтирани отвътре ТЕЖКИ МЕТАЛНИ ВРАТИ!

От кого се пазят депутатите, докопали се до парламентарните банки благодарение на народния вот?

Нима СЪЕДИНЕНИЕТО, чийто символ е тази сграда, може да се брани с метални окови? В диалога или в решетките е СИЛАТА на парламентаризма?

Това е позор!

Знае ли днешният председател на парламента Никола Минчев, какво пише в Акта за изграждането на този храм на народовластието, зазидан в основите на постройката? Ще му припомня: „Построената сграда да послужи за увековечаване на свободата и равноправността в България и за прослава на българския народ”.

Е, дотам ли стигнаха младите парламентаристи на ХХI век - да оковат с метални пранги "свободата и равноправността в България"? За да се бранят от ... гнева на българския народ! И да се скрият в страха си зад решетките!

Тази сграда, в която българският парламент заседава от 1885 година, помни речи на царе и президенти, на народни водачи, на властници и опозиционери, на премиери и на хиляди депутати. Запечатала е драматични мигове на величие и падение от най-новата българска история. Била е атакувана, била е опожарявана. Но никой никога досега не си е и помислял да слага метални решетки на вратите, през които може да мине всеки български гражданин на парламентарната ни република.

Сградата на българския парламент е обявена през 1955 г. за исторически, архитектурен и художествен паметник на културата от национално значение.

Чий скопен мозък разреши на този паметник да бъдат сложени метални решетки?

ВЪРНЕТЕ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРСКЯ ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ!